Agility Peak 4 GTX – izvrstan suputnik na svim terenima

Tim Life and Ventures testirao je svestrani trail model Agility Peak 4 GTX

Imamo tu sreću da živimo u specifičnom dijelu Hrvatske, s morem s jedne i planinama s druge strane. Odavno smo se zaljubili u prirodu i ne pretjerujemo kad kažemo da svaki slobodan trenutak provodimo u nekom pustolovnom điru, a u zadnje vrijeme stekli smo naviku dnevno provesti minimalno jedan sat u nekoj vrsti aktivnosti u prirodi, uglavnom u šetnjama po makadamskim cestama i laganijim planinskim stazama.

Budući da naš trenutni stil života troši đonove i tenisice ‘kao lud’ uvijek smo u potrazi za obućom koja će biti funkcionalna, trajati što dulje i na kraju, izgledati dobro u svim prilikama.Jedni smo od onih koji tenisice koriste za mnogo više od onog za što su možda specifično namijenjene. Zadnje tenisice koje smo isprobali su Merrell Agility Peak GTX – tenisica osmišljena za trail trčanje i hodanje po neravnim terenima. Iskreno, trčimo tu i tamo, ali smo zato na neravnim terenima svakodnevno pa ćemo opisati naše iskustvo ove tenisice iz te perspektive.
Počet ćemo s vizualnim dijelom jer je to prvo što bilo tko kod obuće primijeti i, htjeli mi to priznati ili ne, baš taj vizualni dio može prevagnuti hoće li se netko odlučiti za neku tenisicu ili će tražiti dalje. Mi volimo obuću koja se uklapa u više stilova, jer kao što smo napomenuli, istu obuću često koristimo za više aktivnosti i više ili manje formalne prilike. Vizualno gledano, Merrell Agility Peak 4 su nam legle čim smo otvorili kutiju.

Ovo nam nije prvi susret s Agility Peak 4 modelom, imali smo već par u šarenijoj kombinaciji, i iskreno, ove su nam se vizualno daleko više svidjele zbog umjerenijih boja i nenapadnog dizajna. Druga stavka koja nam je sjela je lakoća koraka i mala masa ovog modela. Volimo osjećaj kad tenisica ima moć da od makadama napravi asfalt. U modelu Agility Peak 4 GTX za to je zadužena Float Pro pjena koja se nalazi u potplatu i u velikoj količini doprinosi udobnosti koraka. Ova tehnologija nam spašava situaciju u više aspekata, ne samo dok istražujemo i skitamo planinskim stazama nego i dok radimo posao kojim se bavimo budući da u sezoni često znamo zaredati par dana s više sati neprekidnog hoda. Upravo u ovakvim situacijama mala težina ovog Merrell modela i Float Pro tehnologija čine razliku. Iduće stavke koje želimo da naša obuća ima su Vibram i Goretex. Goretex membrana nogu drži suhom kad je i sve ostalo na nama mokro. Često nam se omakne da se zaputimo negdje i po malo ‘lošijem’ vremenu pa nas kiša zatekne uglavnom na najgorem mogućem mjestu.

S druge strane, Vibram Mega Grip potplat je ono što daje povjerenje svakom koraku znajući da obuća prianja uz sve vrste podloga. Vibram guma je odavno postala znak dobre outdoor obuće tako da uvijek volimo vidjeti ovaj žuti natpis na potplatima naših gojzerica i tenisica. Kao šećer na kraju, Agility Peak 4 GTX krase još 2 tehnologije – FlexConnect i Rock Plate. Prvo je torzijska ploča umetnuta ispod nožnih prstiju, a uloga joj je da osigurava dodatnu stabilnost na neravnim terenima dok Flexconnect sloj koji se nalazi u prednjem dijelu potplata pruža prirodniji osjećaj kontakta s podlogom.

Uskoro nas čeka nekoliko posjeta drugim europskim zemljama i drugačijim terenima od ovih na koje smo navikli i jedva čekamo vidjeti kako će se ove tenisice tamo pokazati.

Lijep pozdrav od nas,Mario i Andrea